Hlavní obsah

Na EXIT Festivalu zazářili Nick Cave i Calvin Harris

Právo, Lukáš Nedomlel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle hlavních hvězd, kterými byli v pátek Nick Cave a v sobotu Calvin Harris, nabídl srbský EXIT festival řadu skvělých koncertů i na menších žánrových pódiích.

Foto: Marko Edge

Na místě konání EXIT festivalu bylo plno.

Článek

Pátečnímu programu kraloval zpěvák Nick Cave se svou kapelou The Bad Seeds, kteří opanovali hlavní pódium na více než dvě hodiny a v plné síle zahráli nejlepší koncert celého festivalu. Po vystoupeních na festivalech v Česku a na Slovensku Cave znovu potvrdil, že je ve skvělé formě. Energie, se kterou nastoupil, byla odzbrojující a člověka držela přikovaného na místě po celou délku setu.

Na sobotní program, kterému vévodila taneční hudba, si našlo cestu ještě více lidí než na předcházející dva dny a areál Petrovaradínské pevnosti, v němž se pohybovalo více než padesát tisíc lidí, asi objevil své hranice. Cíl návštěvníků byl jasný, koncert skotského DJe a producenta Calvina Harrise.

Ten zahrál hodinu a půl dlouhý set a neopomněl v něm žádný ze svých největších hitů, které prokládal zábavným mixem EDM a house.

Foto: Marko Ristič

The Exploited na EXIT Festivalu

„Překvapila mě velikost areálů a stejně tak rozmanitost hudebních žánrů. Nejpovedenější byl podle mého názoru koncert Afrojacka, silence disco stage a velmi mě potěšil koutek s veganskými burgery,“ prozradila své dojmy z rozmanitosti festivalu herečka Anna Marie Purić, kterou je nyní možné vidět v novém snímku Adama Sedláka Banger.

EXIT Festival pulsoval i na dalších pódiích, Dance arénu v pátek ovládli americká producentka a DJka Honey Dijon či DJ Maceo Plex. Sobota naopak patřila králi takzvaného minimal techna Borisi Brejchovi, který nemohl vystoupit na loňském ročníku kvůli nemoci.

Na kytarové Explosive stage se zase představili punkoví The Exploited a dokázali, že ještě nepatří do starého železa. Řadu návštěvníků si našla i nová World music stage, která byla umístěna na malém nádvoří s dechberoucím výhledem na Novi Sad a řeku Dunaj, která se vine kolem Petrovaradínské pevnosti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám