Hlavní obsah

Na Colours dorazí Mika, Swans i John J Presley

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský zpěvák Mika uzavře letošní festival Colours of Ostrava (16.-19. července). Rozdováděný popový showman tak trochu napodobuje Eltona Johna či Queen.

Foto: Colours of Ostrava

Mika

Článek

Mika se proslavil v roce 2007 debutem Life In Cartoon Motion s hitem Grace Kelly. K jeho úspěchu přispěly také pestrobarevné fantaskní videoklipy. Vyhrál pak v mnoha výročních anketách (Brit Awards, Q magazine, The World Music Awards Virgin Media či ceny MTV).

Ve své tvorbě míchá vlivy George Michaela, Queen, Beatles či Bee Gees. Nebojí se diska, opery ani glam-rocku a s originalitou si moc hlavu nedělá – např. jeho Relax, Take It Easy zní jako starší píseň I Just Died in Your Arms Tonight od Cutting Crew. A hit Grace Kelly je nápadně podobný Rossiniho melodii z Lazebníka sevillského. Mika ostatně sám přiznal, že si z opery ledacos vypůjčuje. Na příští rok přichystal novou studiovou desku a evropské turné.

Foto: Scrapesound

Skupina Swans, v čele stolu sedí její zakladatel a zpěvák Michael Gira.

Protipólem Miky budou temní rockoví Swans a účast ohlásili také electroclashoví Black Strobe (známí z traileru filmu Quentina Tarantina Nespoutaný Django), dánská melancholická formace Choir of Young Believers, jejíž jemná skladba Hollow Talk zní v krimiseriálu Most, britská dvojice míchající syrové blues s beatboxem Heymoonshaker nebo garážové bluesrockové trio John J Presley, amsterodamské ska-punk Bazzookas i holandské NO Blues míchající blues s arabskou a africkou hudbou.

Reklama

Výběr článků

Načítám