Hlavní obsah

Muzikál s písněmi Elánu přinese zcela novou skladbu

Právo, Jaroslav Špulák

V pražském Divadle Kalich včera novinářům představili tvůrci a herci první ukázky z nového muzikálu Voda (a krev) nad vodou. Premiéru bude mít 5. září a s úspěšným muzikálem Osmý světadíl, který měl na stejné scéně premiéru před osmi lety, má společného to, že jeho hudební kostru tvoří písničky skupiny Elán. V ničem jiném na něj nenavazuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michaela Tomešová ztvární jednu z hlavních rolí.

Článek

Režisér Ján Ďurovčík zkouší dílo s pětačtyřiceti herci. Zazní v něm třiadvacet skladeb od Elánu, mezi kterými bude i novinka napsaná přímo pro ně, písnička Vinny, nevinny. Jejím autorem je Vašo Patejdl, text napsal Ľuboš Zeman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zbyněk Fric a Michaela Tomešová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V muzikálu se představí i Tomáš Löbl.

„Proces vzniku nového muzikálu zbožňuju, zkrátka rodí se nové děcko,“ řekl Ďurovčík, jenž se kromě režie postaral také o libreto a choreografii nového díla.

„Osmým světadílem jsme vytvořili kult, věřím, že nový muzikál bude alespoň zčásti tak úspěšný. Kdyby byl z poloviny, stačilo by to,“ dodal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tým zpěváků, herců a tanečníků.

Představí se v něm Zbyněk Fric, Roman Tomeš, Jan Kříž, Tomáš Löbl, Marie Křížová, Michaela Tomešová, Marianna Polyáková a další. Hudební aranže vybraných písní měl na starosti Vašo Patejdl, zpěvák a klávesista skupiny Elán.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám