Hlavní obsah

Muzikál Hair míří znovu na Broadway

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Nové divadelní nastudování muzikálu Hair (Vlasy) režisérky Diane Paulusové míří z newyorského Central Parku na Broadway. První představení by mělo být k vidění již počátkem příštího roku.

Článek

Amfiteátr Delacorteho divadla v Central Parku hostil muzikál, jehož filmovou verzi natočil před bezmála 30 lety ve Spojených státech český režisér Miloš Forman, v červenci a v srpnu. Představení měla takový úspěch, že byla jejich letní prezentace dvakrát prodloužena a bude pokračovat až do 14. září.

"Úspěch Hair je úžasný, což dokazuje, že toto dílo oslovuje obecenstvo stejně silně jako před 40 lety," uvedl Oskar Eustis, umělecký ředitel Public Theatre, které představení produkovalo. "Nyní stěhujeme představení pod střechu, ale ztvárnění zůstane nedotčené," dodal.

Příběh Geromea Ragniho a Jamese Radoa s hudbou Galta MacDermota z bohémského prostředí newyorských hippies se silným protiválečným poselstvím spatřil světla ramp v říjnu 1967 v divadle Public Theatre v New Yorku. Půl roku poté se stal trhákem na Broadwayi, kde se za čtyři roky odehrálo 1750 představení. Následovala velmi úspěšná produkce v londýnském West Endu s 1997 reprízami. Od té doby muzikál patří ke klasickému repertoáru hudebních scén na celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám