Hlavní obsah

Muzikál expres slaví 30. výročí

Právo, ŠB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál expres je jediný muzikálový magazín na českých rozhlasových vlnách. Vysílá ho Český rozhlas Dvojka a v roce 2020 oslavil třicáté výročí vzniku. Slavit se mělo 20. října 2020 velkým muzikálovým koncertem na scéně pražského Hudebního dovadla Karlín.

Foto: Jan Handrejch

Michael Prostějovský

Článek

Jenže od 6. října 2020 přestala kvůli covidu hrát všechna česká divadla a covidem se nakazil i muzikálový libretista, textař a zakladatel Muzikál expresu Michael Prostějovský. Poprvé od roku 1990 tak pořad Muzikál expres nemoderoval a ve studiu jej zastoupil Pavel Bár, který dvanáct let s Prostějovským program uvádí.

Koncert Muzikál expres 30 byl nakonec přesunut na leden letošního roku. Uskuteční se v pátek 14. ledna na scéně karlínského divadla.

V průběhu večera zazní muzikálové árie z nejslavnějších českých i zahraničních muzikálů Fantom Opery, Bídníci, Kočky, Vlasy, Sunset Boulevard, Billy Elliot, Carmen, Evita, Ples upírů, Jesus Christ Superstar, West Side Story, Johanka z Arku, Spamelot, Největší showman, Rusalka – Muzikál a Miss Saigon.

Moderátory koncertu Muzikál expres 30 budou Sandra Pogodová a Lukáš Adam. Nejkrásnější muzikálové písně zazní v podání Báry Basikové, Dashy, Michaely Noskové, Soni Jungové, Romana Tomeše, Jakuba Hübnera, Tomáše Savky, Lukáše Adama, Ondřeje Kapusty a Adama Seidla.

Rozhlasový Big Band Gustava Broma bude řídit Vladimír Valovič. Na koncertu bude pokřtěno 2CD Muzikál expres 30, které si na svůj slavnostní křest počkalo dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám