Hlavní obsah

Muzeum provětralo techniku z depozitářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Po dvou letech brněnské Technické muzeum opět představilo některé své exponáty, které jsou obvykle skryty před zraky veřejnosti v rozsáhlých depozitářích bývalých kasáren v Brně - Řečkovicích. Tentokrát se muzejníci pochlubili především kolovou technikou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

V Brně vystavený vůz Škoda Sentinel na parní pohon byl uveden do provozu v roce 1925, parní kotel, který ho poháněl, je z roku 1920 a auto je stále plně funkční.

Článek

Areál otevřeli pro oba víkendové dny vždy od devíti do sedmnácti hodin a mimořádné prohlídky za symbolickou cenu třiceti korun, přičemž děti neplatily vůbec, využily tisíce lidí.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Doslova v obležení především nejmladšími návštěvníky muzejní akce v Brně byl stánek AČR se současnou vojenskou techniku

„V letošním roce na akci mimo jiné připomeneme čtyřicáté výročí provozu autobusu Karosa řady 700 v brněnské MHD stejně jako provoz nízkopodlažních autobusů,“ vysvětlil důvod k výstavě tematické řady busů i okružní jízdy historickými garant akce Tomáš Kocman.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Přehlídce dominovala expozice již vysloužilých autobusů, na jejichž provoz si však mnoho návštěvníků ještě pamatuje.

Největší pozornost návštěvníků však přece jen zaujala především starší vozidla, mezi kterými kraloval nákladní automobil Škoda Sentinel vyráběný v létech 1924-35 ve Škodových závodech a pak také vojenská technika. Historická i ta současná, kterou představovala Armáda ČR.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám