Hlavní obsah

Murphyho zákon se vrací po patnácti letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Přesně po patnácti letech se do Prahy vrací newyorská skupina Murphy´s Law. Byl prvním hardcoreovým souborem, který se představit tuzemskému publiku. Tento čtvrtek vystoupí v klubu 007 na Strahově.

Článek

Murphy´s Law patří spolu s Agnostic Front a Sick Of It All k nejvýznamnějším přestavitelům newyorské hardcoreové scény. I on akcentoval sociální aspekty a měli blízko k dělnickým vrstvám. Přestože nebyli tak vyhranění jako Agnostic Front, také Murphy´s Law poslouchali vedle punkerů i skinheadi.

Kapela produkovala od dob svého vzniku hudbu typickou pro newyorskou scénu, tedy velmi tvrdou a energickou, melodie sice nechyběla, ale zůstávala v ústraní.

Hlavní postavou skupiny je zpěvák Jimmi Gestapo. Další členové skupiny se hodně střídali, na kytaru hrál v Murphy´s Law i Alex Morris a Jack Flanagan; v současné době tvoří skupinu kytarista Murray, basista Pico a bubeník Nick Name.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám