Hlavní obsah

Mr. Bean chce zpět do divadla

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský herec Rowan Atkinson alias Mr. Bean touží po divadle, v němž si dlouhá léta nezahrál. Natočil několik filmových komedií, ale svět filmu ho neuspokojil.

Článek

Po úspěšné roli Fagina v londýnském muzikálu Oliver! Atkinson propadl divadlu a příští rok se mu chce věnovat naplno.

"Miluju divadlo, nedělal jsem to dvacet let, než jsem hrál Fagina, a překvapilo mě, jak příjemně jsem se v divadle cítil, chtěl bych toho dělat víc," svěřil se herec BBC.

Šestapadesátiletý Atkinson právě vstupuje do kin s komedií Johnny English Reborn, kde hraje neschopného agenta tajné služby. První díl (Johnny English) vydělal více než 160 miliónů dolarů. Ne všechny filmy Rowana Atkinsona ale lze označit za úspěšné.

Film Černá zmije vznikne těžko

Atkinson často čelí otázkám novinářů, proč neudělá celovečerní film podle kultovního sitkomu Černá zmije, a odpovídá, že je překvapivě těžké rozšířit tento sitkom do filmové podoby. Osobně se prý domnívá, že žádný film na toto téma nikdy nevznikne.

"Rozešli jsme se různými cestami. Je hrozně těžké najít tvůrčí shodu, kterou jsme si užívali v osmdesátých letech - autoři, producenti, herci. A i kdyby se podařilo sehnat stejné lidi, nemusejí mít stejné ambice a přístup," ochlazuje naděje fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám