Hlavní obsah

Monkey Business, Tata Bojs i 7x3 na hudebně-divadelním festivalu

Od června do září bude putovat po českých městech hudebně-divadelní festival Energie pro kulturu, který podporuje ekologickou udržitelnost a spojuje lokální umělce se známými jmény.

Foto: Petr Horník, Právo

Monkey Business

Článek

Návštěvníci uvidí vystoupení interpretů z regionálních uměleckých škol a souborů po boku Monkey Business, Olympiku, Tata bojs nebo 7x3. Na jednotlivých festivalových zastávkách pak vystoupí ostravští Fredy a Krasty, mezigenerační kapela Pískomil se vrací, indie-rockoví I Love you Honey Bunny, Mirai či interpreti jako Jakub Děkan, Michal Hrůza, Aneta Langerová a další.

Mimohudební program zajistí Cirk La Putyka, show liberecké IQLandie a olomoucké pevnosti Poznání nebo divadlo Ungelt či populární Partička.

Foto: Herbert Slavík

„Akce vznikla původně na podporu umělců během krize covidu 19 v ČR a jejím cílem bylo pomoci kulturním i vzdělávacím institucím v regionech a poukázat na jejich problémy. Velice často také spolupracujeme s místními kulturními centry, která si třeba známé interprety nemohou dovolit pozvat,“ sdělila Martina Tůmová z organizačního týmu festivalu Energie pro kulturu.

„Akce je ale zajímavá především tím, že se na jednom pódiu potkávají začínající regionální umělci a umělci již známí. Pro mnohé lokální interprety je to úplně nová zkušenost, zahrát si na velkém zvuku i podiu vedle velkých osobností.“

Festival se snaží ukazovat veřejnosti trendy jako třídění odpadu, zero waste etiku a různé moderní technologie, je zdarma. Letos navštíví Havířov (9. – 10. 6.), Jablonec (14. – 15. 7.), Třebíč (25. – 26. 8.), Hodonín (16. – 17. 6.), České Budějovice (28. – 29. 7.), Kadaň (7. – 8. 9.), Děčín (23. – 24. 6.), Mělník (4. – 5. 8.) a Olomouc (15. – 16. 9.).

Reklama

Výběr článků

Načítám