Hlavní obsah

Moja žena je klip o víně. Skupina Ponk jím představuje novou desku

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské trio Ponk přichází po třech letech od vydání debutu Postfolklor s novým koncepčním albem Diedina. První předzvěstí byl již v květnu videoklip Farář. Nyní představují Ponk nový klip ke skladbě Moja žena.

Nový klip kapely PonkVideo: archiv kapely

 
Článek

„Tématem klipu je víno. Víno, které nechává roztávat i zamrznout vztahy, vstupuje do hlavy, stejně jako hlava vstupuje do červené koule znázorňující lahev nebo hlavu plnou vína,“ přibližuje téma autor videoklipu Robert Slezák.

Klip se natáčel v lesích na Berounsku a v Praze. K natáčení byla použita ruka Roberta Slezáka, červená koule Tomáše Hájka, který stojí za vizuálními efekty v klipu, a pár litrů červeného vína.

Foto: archiv kapely

Skupina Ponk má na kontě cenu Anděl.

Druhé studiové album Ponku s názvem Diedina vychází v pátek 21. prosince. Propojujícím tématem je vesnice a vesnický život zasazený do současného kontextu. Kapela ve složení Michal Krystýnek (housle), Eduard Tomaštík (cimbál) a Jakub Nožička (kontrabas) vsadila na autorské texty i hudbu, které lidovost a folklor připomínají spíše jen vzdáleně či formálně.

„V tom, že bude druhá deska autorská, jsme měli jasno už při natáčení Postfolkloru. Chtěli jsme ale zachovat nářečí v textech, což se nakonec ukázalo jako výzva,“ přibližuje okolnosti vzniku desky houslista Michal Krystýnek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám