Hlavní obsah

Místo Štěrkovny bude sCoro Štěrkovna

Právo, hon

Festival Štěrkovna Open Music v Hlučíně, který se měl konat právě v těchto dnech, byl sice z obecně známých důvodů zrušen a přesunut s celým programem na příští rok, pořadatelé to ale přesto nevzdali a na polovinu září připravují náhradní program s omezenou kapacitou.

Foto: Universal

Richard Müller

Článek

Komorní festival, kde bude počet účastníků omezen na tisícovku, dostal název sCoro Štěrkovna a přinese řadu zvučných jmen české a slovenské hudební scény.

Role hlavních hvězd na břehu Hlučínského jezera obstarají Vojtěch Dyk s B-Side Bandem a legendární Richard Müller.

„Nechtěli jsme celý rok jen nečinně přihlížet tomu, jak koronavirus likviduje kulturní scénu. sCoro Štěrkovna je kapkou naděje, že se festivaly v podobě, jak je známe opět rozjedou,” řekl za pořadatele David Moravec.

Poslední letní víkend tak v Hlučíně dále vystoupí i O5 a Radeček, Voxel, Citron, David Stypka s kapelou Bandjeez, -123minut, Skyline a řada dalších. Festivalový areál bude podle pořadatelů dostatečně velký, aby lidé mohli mít dostatečné rozestupy podle vlastní potřeby.

Už dříve pořadatelé oznámili, že na rok 2021 přesouvají program letošního ročníku festivalu Štěrkovna Open Music. Na něm měly vystoupit hvězdy jako Palo Habera a TEAM, Hradišťan s Vlastou Redlem a jeho kapelou, Tata Bojs či MYDY. Nový termín akce je naplánovaný na 29. až 31. července 2021.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám