Hlavní obsah

Miro Žbirka vypustil nový singl z Abbey Road

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodový retro singl Volný den z alba Miro vypustil do světa hitmaker Miro Žbirka. Deska vznikala v legendárním londýnském studiu Abbey Road.

Foto: Archív Mira Žbirky

Manfred Mann a Miro Žbirka

Článek

V písničce si sólo na klávesy zahrál Manfred Mann, slavný muzikant z šedesátých let. Podle něj se jmenovala i celá skupina Manfred Mann, později v sedmdesátých letech hrál pod názvem Manfred Mann’s Earth Band. Nejznámější byly jeho singly Do Wah Diddy Diddy, Pretty Flamingo a Mighty Quinn.

Miro Žbirka prý toužil po setkání s Manfredem od dětství. „Jako mladého kluka mě maminka nepustila na bratislavský koncert skupiny Manfred Mann, který rozehnala policie. A potom, po letech, přišel producent Rob Cass a povídá, jen tak mezi řečí, že Manfred Mann bude hrát na mém albu. Nejdřív jsem si myslel, že je to jeden z jeho vtipů, ale myslel to vážně. Velmi mě tím překvapil a pobavil.“

Video k písni vzniklo v režii Davida Žbirky, který studuje film na londýnské filmové fakultě.

Je to již pátý videoklip, který rodinný tandem spolu natočil. Tentokrát David využil aktuální retro vlny a použil vintage archivní záběry BBC k dotvoření atmosféry skladby, upřesnila Štěpánka Batíková z Universal Music.

Žbirka chystá také Vánoční Symphonic Tour 2017, kde ho doprovodí kapela a symfonický orchestr pod vedením Adriana Kokoše, navíc se plánuje zapojení dětských pěveckých sborů. Další podrobnosti a lístky najdete na www.zbirka2017.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám