Hlavní obsah

Mirai nabízejí písničku a klip Když nemůžeš, tak přidej. Inspiroval je Zátopek

Právo, kul

Tříčlenná frýdecko-místecká skupina Mirai představuje svou zatím nejenergičtější skladbu. Jmenuje se Když nemůžeš, tak přidej a inspirací při jejím vzniku byli kapele nejlepší český olympionik Emil Zátopek a také post na Facebooku.

Klip skupiny MiraiVideo: Universal Music

 
Článek

Členové kapely Mirai Navrátil, Michal Stulík a Šimon Bílý v praxi předvedou, že slovo „nejde“ pro ně neexistuje. Den plný výzev, jenž s pomocí kamery ve videoklipu zaznamenali, přesvědčí, že jsou schopni téměř čehokoli. A navíc jim v tom sekundují mistr světa a olympijský medailista Ondřej Synek či bývalý fotbalista Petr Švancara.

„Je to pozitivní a motivační pecka, kterou bereme trochu i s nadsázkou. Inspiroval mě úplně náhodou něčí post na Facebooku, ve kterém se objevil právě proslulý Zátopkův výrok a také můj kamarád, který často na výmluvy a lenost reagoval větou: Slovo nejde neexistuje. Zkouším se tím sám nakopnout, protože s tím mám také problémy,“ vysvětluje s úsměvem Mirai Navrátil, zpěvák a kytarista kapely.

Za produkcí písně stojí Ondřej Fiedler. Klip se natáčel začátkem letošního roku a námět vznikl během bláznivého brainstormingu kapely s režisérem Radimem Věžníkem.

„Tímhle klipem jsme si splnili několik  klukovských snů a děkujeme Bohu, že jsme to přežili, a Radimovi, že nás ukočíroval a dal klipu finální podobu. Každé natáčení nás baví, ale tohle byla jedna velká legrace. Snad se nám podaří naše fanoušky nejen rozesmát, ale i trochu motivovat,“ vzkazují Mirai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám