Hlavní obsah

Milióny dolarů v tahu. Vymazání Kevina Spaceyho z filmu se prodraží

Novinky, Stanislav Dvořák

Řádově milióny dolarů bude stát nápad Ridleyho Scotta vymazat herce Kevina Spaceyho z hotového filmu All the Money in the World (Všechny prachy světa) a dosadit do něj Christophera Plummera. Snímek All the Money in the World je hotový včetně PR materiálů a trailerů, ale kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování musí Spacey zmizet.

Foto: Netflix

Kevin Spacey

Článek

Jde o bezprecedentní situaci. Herec, který nebyl za nic odsouzen a média nepřinesla ani žádné přímé důkazy o jeho provinění, musí zmizet z filmu, protože se tvůrci bojí, že by nemohl dostat žádnou cenu a prý by na něj nechodili ani diváci.

Technicky to nebude snadné. Během měsíce se musí předělat nejen film, ale i trailery, plakáty a veškeré další PR materiály. Odsunutí premiéry se studio Imperative bojí, protože příští rok přijde seriál Trust, který má stejný námět - únos syna miliardáře J. Paula Gettyho. Prosincová premiéra se tak měnit nebude.

Přetočení bude i logistický oříšek. Celé to může stát okolo deseti miliónů dolarů. Musí se vrátit herci Mark Wahlberg a Michelle Williamsová, kteří budou chtít peníze navíc. Herec jako Christopher Plummer si pak může říct o 250 000 až 400 000 dolarů, odhadl server Variety.

Patrně budou všechny scény přetočeny bez Spaceyho, ale jinak se stejnými herci. Varianta, že by Plummer hrál před zeleným pozadím a pak byl digitálně vložen do filmu, se nezdá vhodná, bývá velmi těžké udělat to věrohodně.

V minulosti se filmy také přetáčely, ale nikdy z tohoto důvodu. Většinou se to týkalo případů, kdy herec zemřel nebo se vážně zranil. Studio bude nejspíš muset vše zaplatit, protože pojišťovny tento důvod k přetočení filmu pravděpodobně neuznají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám