Hlavní obsah

Metallica, Slayer a Megadeth mají zahrát na festivalu v Mimoni

Skupina Metallica zřejmě po dvou letech opět vystoupí v České republice. 19. června by ji měla na festival Sonisphere na letiště v Mimoni přivézt rakouská agentura C.A.R.P. Entertainment, která pro příští rok na jeden z největších evropských rockových festivalů zakoupila licenci. V Mimoni se mají představit i skupiny Slayer, Megadeth či Anthrax.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman skupiny James Hetfield na koncertě v pražském Edenu

Článek

Americká Metallica je v České republice velmi populární. Prodala zde přes 20 tisíc kusů posledního alba Death Magnetic, které se v tuzemsku stalo druhou nejúspěšnější zahraniční deskou roku 2008. Více se ze zahraničních alb prodalo jen soundtracku Mamma Mia! s písněmi z dílny švédské skupiny ABBA.

Metallica před dvěma lety při svém pátém koncertu v České republice nadchla vyprodaný stadion Slavie v pražském Edenu, kam podle pořádající agentury Live Nation dorazilo 35 tisíc lidí.

Kvarteto Metallica je považováno za jednu z nejvýraznějších kapel hudební scény od 80. let. Skupina vznikla v roce 1981 v Kalifornii, jádro skupiny tvoří bubeník Lars Ulrich, zpěvák a kytarista James Hetfield a kytarista Kirk Hammett. Před několika lety se k nim připojil baskytarista Robert Trujillo, někdejší člen kapely Suicidal Tendencies.

Za svou existenci obdržela kapela sedmkrát cenu Grammy a bezpočet dalších ocenění, zároveň se v USA stala sedmým nejprodávanějším umělcem či hudebním uskupením. Celkem se ve světě prodalo na 100 miliónů jejích alb. Poprvé se Metallica představila tuzemským příznivcům před sedmnácti lety v Brně, kde jí předskakovali právě Suicidal Tendencies.

Reklama

Výběr článků

Načítám