Hlavní obsah

Metallica: Máme songy na novou desku, nemáme čas ji vydat

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle amerického serveru Rolling Stone má Metallica připraven materiál na novou studiovou desku, jenže se jí jen tak nedočkáme. Momentálně má totiž jiné plány.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák a kytarista James Hetfield.

Článek

Skupina je tak zaneprázdněna přípravou vlastního festivalu Orion, který se koná v Detroitu příští měsíc, že nemá na nahrávání čas. Pak chce hlavně dokončit 3D film Metallica Through the Never, aby mohl ještě letos do kin.

Frontman James Hetfield uvedl, že "Orion a film je momentálně velmi zaměstnávají a stojí to hodně času a úsilí."

"Hrajeme i na obskurních místech, v podstatě se snažíme ten film zaplatit, takže nás turné vzdaluje od toho, abychom šli dokončit desku. Právě teď se soustředíme na film."

Dodal ale, že pořád jamují a z toho už vzniklo dost materiálu na celou desku. Jen nemají čas materiál vytvarovat do mistrovské podoby.

"Ty groovy a riffy jsou fakt super, máme ještě hodně riffů na zpracování, ale blížíme se tomu a doufám, že příští rok z toho bude něco skvělého," dodal nadšený baskytarista Robert Trujillo.

Sblížení se starým kamarádem

Po dlouhé době se v médiích objevil také bývalý baskytarista skupiny Metallica Jason Newsted. Má novou kapelu Newsted, nové písničky a zajamuje prý i s bývalými kolegy. Nedávno vydal EP se čtyřmi songy. Se svou skupinou je na turné a přes léto bude také součástí Gigantour skupiny Megadeth.

"Chceme udělat čtrnáct zahřívacích koncertů, trochu to oprášit. Je to už 10 let, co jsem dělal opravdu naplno muziku. Teď to kulminuje, protože jsem frontman, a je na tom moje jméno, moje slova," řekl Newsted.

Na podzim se mu podařilo napsat hodně písní, LP je v podstatě připravené. Teď začne světové turné. Tvrdí, že má velký respekt k Metallice, zvláště k Larsi Ulrichovi, i když se moc nevídají kvůli pracovnímu vytížení. Od roku 2009 (uvedení do síně slávy) se prý s ostatními velmi sbližuje a Ulrich navštívil jeho výstavu obrazů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám