Hlavní obsah

Marpo se na novince inspiruje hudbou Louisiany. Představuje klip

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český rapper Marpo oznámil vydání svého nového alba. Bude se jmenovat Backwoods Bred, vyjde v červnu a spolu s českým producentem Markusem Tranem a britským producentem Clintem Murphym na něm pracuje už více než rok. Kvůli pandemické situaci v celém světě se ale až nyní dostal do Spojených států, kde natočil vizuály nejen pro singl Hillbilly, který je prvním klipem k novince, ale pro celou desku.

Marpův klip k písni Hillbilly

 
Článek

„Rok jsme čekali, než se dostaneme s Lukášem Mastou Jirkovským do Ameriky. Odjeli jsme tam kvůli všem vizuálům, který jsou pro tento projekt klíčové,“ vysvětlil Marpo.

Deska ovlivněná prostředím Louisiany navazuje na Marpovo album Dead Man Walking z roku 2018. To položilo základ jeho osobité stylové kombinaci, v níž nyní pokračuje.

„Deska Dead Man Walking byla předzvěstí stylu, který v Evropě nikdo nedělá. Kombinuje country a rap. Backwoods Bred je album, které vtáhne do bažin Louisiany. Kombinujeme hudební spodky s akustickými kytarami, dobrem, mandolínami a mnoha dalšími nástroji. Vše nahráváme ve studiu Babylon v Teplicích za dozoru našeho dvorního producenta Clinta Murphyho,“ sdělil Marpo.

Netají se tím, že v jeho inspiracích je nyní na prvním místě country, které velmi ovlivňuje jeho tvorbu. „Hodně mě ovlivnil seriál True Detective, který se točil v New Orleansu a místech kolem něho. Proto jsme se vydali do Louisiany a Mississippi, kde je opravdu jedinečná atmosféra. Natáčeli jsme i na stejných místech, na nichž točili Woody Harrelson a Matthew McConaughey. Veškerá inspirace pro album proudí právě z téhle muziky a života kolem. Půlka TroubleGangu je z Ameriky a dost času trávím právě tam,“ zakončil Marpo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám