Hlavní obsah

Markéta Irglová se v novém snímku Juraje Herze Tma neobjeví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní ženskou roli v novém hororovém snímku režiséra Juraje Herze Tma ztvární herečka Dejvického divadla Lenka Krobotová. Ve filmu se tak neobjeví spoluautorka oscarové písně z filmu Once Markéta Irglová, kterou chtěl Herz pro film získat. Partnerem Krobotové bude herec Ivan Franěk, který dlouhá léta žije a pracuje v Paříži, sdělila mluvčí projektu Uljana Donátová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Markéta Irglová

Článek

Snímek Tma vypráví příběh umělce Marka, který po letech objevuje tajemství domu, ve kterém strávil dětství. Bývalý hudebník se chce v domě věnovat malování obrazů. Začíná ale podléhat energii tajemného místa a odhalovat zapomenuté tragédie, které se tu odehrály. Později se Marek sbližuje s místní dívkou Lucií, která ho motivuje k dalšímu odhalování souvislostí.

Scénář Martina Němce se Herzovi líbil nejen příběhem, ale také hororovou atmosférou. "Léta jsem čekal na příležitost se vrátit k tomuto druhu filmů. Jsem šťastný, že se mohu vrátit k žánru, který je mi vlastní," uvedl v tiskovém prohlášení autor legendárního hororu Spalovač mrtvol. Z jeho dílny pochází i filmy Den pro mou lásku, Holky z porcelánu nebo Petrolejové lampy.

Herz chtěl pokračovat v hororových filmech už po Spalovači mrtvol z roku 1968, neměl ale možnost. "Měl jsem připravené čtyři další filmy tohoto žánru a ani jeden mi nedovolili točit. Protože jsem se snažil netočit politické filmy, vhrnul jsem se na pohádky, ale děti s brekem utíkaly z kina, protože jsem nezapřel svůj vztah k filmům hrůzným," dodal režisér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám