Hlavní obsah

Marcell má píseň a klip o věcech, které člověk nečeká

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marcel Procházka alias Marcell je talentovaný český zpěvák, hudebník, producent a skladatel. Kromě toho, že se věnuje produkci a skládání písní pro ostatní interprety (má za sebou spolupráci například s Lenny, Mirai, Adamem Mišíkem, Pauliem Garandem nebo Lucií Bílou), přichází se svým novým singlem Všechno, co se mělo stát z připravovaného EP.

Marcell v klipu k písniVideo: archiv umělce

 
Článek

„Tento singl pro mě otevírá novou kapitolu, ve které poprvé přicházím s tvorbou pouze sám za sebe. Postupně představím nové písně i s videoklipy, které reflektují období posledních dvou let. Je toho spousta, singly z EP budou vycházet postupně až do poloviny příštího roku,“ vypráví Marcell.

Píseň Všechno, co se mělo stát napsal spolu s Janem Vávrou a Ondrou Fidlerem. „Hlavní myšlenkou celé písně je, že občas se v životě stanou věci, které člověk nečeká. Nebo se naopak nestanou ty věci, se kterými se počítalo. Důležité je neztratit hlavu a pokračovat dál,” vysvětluje zpěvák.

Režisérkou klipu je jeho žena Linda Procházka. „Inspirací a hlavním námětem klipu pro mě byl úryvek textu této písně - jen čas ty rány hojí. Marcell má tak v klipu nadpřirozenou schopnost, drží v rukou čas. Díky tomu může měnit sled událostí, vracet kostky, i když byly vrženy, nebo napravit to, co se pokazilo,” vysvětluje Linda.

Oba partneři se nedávno přestěhovali z Londýna do Prahy. „Téměř čtyři roky v Londýně byly úžasná zkušenost, kterou bych rád zúročil při práci na nových věcech. Kromě společného života v Londýně jsme s Lindou procestovali spoustu míst, které nás inspirovaly. Navíc mi Linda pomáhá s vizuální prezentací už několik let. Nepřál jsem si natočit klip s nikým jiným, než právě s ní, protože jí naprosto důvěřuju,” uzavírá Marcell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám