Hlavní obsah

Mafiánský útok kvůli bruslení? Blondýnka nevěřila, že hraje ve skutečném příběhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská herečka Margot Robbieová zpočátku nevěděla, že bude hrát v pravdivém příběhu. V 90. letech si krasobruslařka Tonya Hardingová skutečně najala kriminálníka, aby zlámal nohy konkurentce, a ona tak vyhrála závody. Film s názvem I, Tonya nabízí trailer.

Trailer k filmu TonyaVideo: Alamo Drafthouse

 
Článek

”Žádná pravda neexistuje, je to kravina!” rozčiluje se filmová Tonya v traileru, který naznačuje její povahu.

Herečka přiznala v rozhovoru pro Vanity Fair, že nevěděla, že se to skutečně stalo. „Bylo mi okolo čtyř let, když k tomu došlo,“ vysvětlila 27letá herečka, jež se proslavila v trháku Vlk z Wall Streetu a v britském romantickém filmu Lásky čas. V roce 2016 se objevila ve filmech Americká reportérka a Sebevražedný oddíl.

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbieová hraje zvrácenou sportovkyni.

„Abych byla upřímná, když jsem četla scénář, nevěděla jsem, kdo byla Tonya Hardingová. Nevěděla jsem, že je to pravdivý příběh. Myslela jsem, že jde o čistou fikci a náš scenárista Steve Rogers je tak kreativní, že sám přišel s těmi svéráznými postavičkami a absurdními incidenty.“

Skutečná Hardingová s manželem poslali na konkurentku Nancy Kerriganovou Shanea Stanta, aby ji brutálně napadl. Vzal teleskopický obušek a zranil nadějnou sportovkyni tak, že nemohla závodit. Hardingová pak skutečně vyhrála americké mistrovství.

Zvrácený plán skoro vyšel, až na to, že v únoru 1994 manžel začal vypovídat a potvrdil děsivé podezření. Maličká krasobruslařka stála za celým spiknutím. Manžel a Stant šli do vězení, Hardingová dostala podmínku, 500 hodin veřejně prospěšných prací a byla vyloučena ze všech závodů na doživotí. Odebrali jí i titul mistryně USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám