Hlavní obsah

Lucerna Music Bar opanují následovníci Biohazard

Novinky,
PRAHA

Newyorští Biohazard patří k nejzajímavějším představitelům newyorského crossoveru počátku devadesátých let, který spojoval nejen metal s hardcore, ale využíval už i prvků rapu. I v České republice velmi populární kapela sice už skončila svou existenci, dva její členové se však objevují v novém obnoveném projektu Bloodclot, kde se spojili s muzikanty metalcorových formací Merauder a Cro-mags a Pro Pain. Bloodclot vystoupí v pražském Lucerna Music Baru ve středu.

Článek

Kytarista Scott Roberts a bubeník Danny Schuler před svým příchodem k Biohazard hráli právě v Bloodclot. Když se Biohazard rozešli, projekt obnovili se členy dalších slavných představitelů newyorské hardcorové a metalové scény.

Jádro kapely tvoří spoluhráči Robertse, který začínal ve Spudmonsters. Z nich znal kytaristu Erika Klingera, který později hrával v Pro-Pain. Z legendárních hardcorových Cro-Mags, kde taky hrál, zase přivedl zpěváka Johna Josepha, s nímž polovině osmdesátých let průkopnicky spojoval hard core punk s metalem. Basy se chopil Rick Lopez z Merauder.

Složení jasně ukazuje, že Bloodclot se nezříkají svých hardcorových kořenů, současně ale čerpají z metalové brutality. Kapela je věrná zásadám hardcorové scény, nabízí poselství, což ukazují názvy písní jako Revolution nebo Subtext i titul debutového alba Burn, Babylon Burn, které vychází v září.

Kapela klade velký důraz na filosofii DIY, tedy vše si dělat sám a nezaplétat se s velkými korporacemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám