Hlavní obsah

Lucerna bude patřit undergroundu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Underground ovládne v neděli večer pražský Lucerna Music Bar. Vystoupí tam Aktual s Milan Knížákem, Sen noci svatojánské revival band a reprezentanti alternativní scény MCH Trio.

Foto: Lucerna Music Bar

Aktual

Článek

Aktual patři k průkopníkům happeningu u nás. Svou spontaneitou, snahou vymanit se z klišé a říznými texty jako Miluji tebe a Lenina, Staňte se prasetem nebo Atentát na kulturu ovlivnil vznikající undergroundovou scénu sedmdesátých let.

Aktual se objevil na scéně už loni v rámci Pocty českému undergroundu. Podle Knížáka byla reakce tak dobrá, že rozhodl vystoupit i letos, jen pár týdnů poté, co se pokusil na festivalu Alternativa obnovit své experimenty s přehráváním poničených desek.

Sen noci svatojánské byl jiným happeningovým souborem, který dali dohromady členové Křižovnické školy čistého humoru bez vtipu, mezi nimiž byl i Karel Nepraš. Soubor se čerpal z neumětelství a nabízel zdestruované verze klasiky i popu v dechovkovém obsazení.

MCH Trio je poslední podobou skupiny saxofonisty a kytaristy Mikoláše Chadimy, který musel z ekonomických důvodů zredukoval sestavu na trio a podobně jako v období desky Four Well využívá smyček. Jeho aktuální album potvrdilo jeho kvality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám