Hlavní obsah

Londýňanům se představí fotografie Antonína Kratochvíla

Fotografie Antonína Kratochvíla ukáže na venkovní výstavě Svědectví České centrum Londýn. Po dlouhém lockdownu tak oživí veřejný prostor od 6. května do 30. září.

Foto: Česká centra

Výstava na ulici

Článek

„Díky Českému centru Londýn se nyní Britům naskytne mimořádná příležitost zhlédnout výběr velkoformátových fotografií, které budou umístěny ve výloze galerie Vitrínka Českého centra Londýn a ve veřejném prostoru prestižní ulice Kensington Palace Gardens před budovou londýnské ambasády. Výstava začíná 6. 5., potrvá do 30. 9. 2021,” sdělila tisková mluvčí Českých center Petra Jungwirthová.

„Výběr jedenácti vysoce expresivních a evokativních černobílých fotografií představuje průřez Kratochvílovou tvorbou, která vedle fotografií celebrit showbyznysu Davida Bowieho a Bernarda Bertolucciho zahrnuje fotografie válečných a lidských katastrof,” dodala.

Ředitel Českého centra Londýn Přemysl Pela ocenil, že jeho „vycizelovaný pohled čočkou fotoaparátu ve spojení s uměleckou i osobnostní nekonformitou Antonína Kratochvíla přináší prostřednictvím velkoformátových fotografií do veřejného prostoru v londýnském Notting Hill pořádnou dávku lidskosti, odvahy a nezlomnosti“.

Reklama

Výběr článků

Načítám