Hlavní obsah

Letní scéna vznikla i pod Hlávkovým mostem v Praze

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské divadlo Vila Štvanice otevřelo 13. června letní scénu pod obloukem Hlávkova mostu s výhledem do štvanického parku. Prostor pod mostním obloukem se tak stane divadlem uprostřed přírody s přirozeným zastřešením a dobrými akustickými podmínkami. Hrát se ale bude i v různých zákoutích ostrova Štvanice.

Foto: Michala Kášová

Greta zavede diváky do budoucnosti Země na pokraji ekologického kolapsu.

Článek

Oficiální zahájení se koná v pátek 19. června, v den oslav deseti let existence domácího souboru Tygr v tísni komponovaným pořadem Paráda!, který představí tvorbu souboru, stejně jako publikace, která bude ten večer pokřtěna. Diváci se ale mohou během léta těšit i na inscenace Geisslers Hofcomoedianten, Divadla Letí, A studia Rubín a mnohých dalších.

„Dát nezávislým divadlům v tomto těžkém období možnost hrát bylo pro nás naprosto zásadní. Rádi bychom, aby se během necelých tří měsíců stal ostrov zázemím pro všechny soubory, kterým podmínky zkomplikovaly existenci,“ popisuje vznik projektu ředitel Divadla Vila Štvanice Ivo Kristián Kubák.

Projekt s názvem Letní scéna Štvanice vznikl jako alternativa k repertoárovému hraní v divadelním sále. V plánu jsou nejen divadelní představení, nýbrž i koncerty, letní kino a workshopy.

Divadlo Letí uvede 7. července premiéru autorské inscenace Mariána Amslera Greta, která diváky zavede do roku 2028. Tygr v tísni uspořádá na Letní scéně i 5. ročník plenérového divadelního festivalu Antická Štvanice.

Letošní profilovou inscenací, šitou na míru prostoru pod Hlávkovým mostem, bude Senecova tragédie Šílený Herkules, jejíž česká premiéra se odehraje 31. července.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám