Hlavní obsah

Letní Letná s akrobaty a performery

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná proběhne v Praze od 20. srpna do 2. září. Kombinuje vystoupení akrobatů a tanečníků s pohádkovými představeními i hudbou.

Článek

"Hvězdou prvního týdne se stane francouzský soubor Cie Moglice – Von Verx s představením „I look up, I look down“ (20. – 23. 8., 21h), v němž dvě absolventky proslulé cirkusové školy Centre National des Arts du Cirque ve francouzském Châlons-en-Champagne předvádí akrobacii a tanec na čtyři metry vysokém kovovém kvádru, resp. jeho jedné svislé stěně," říká Jiří Sedlák z agentury Arts Marketing.

Dále vystoupí např. česko-francouzský soubor Décalages, jejich představení Posedlost (25. a 26. 8., 21h) kombinuje prvky divadla, tance a vzdušné akrobacie na provazové stěně a francouzský soubor Les Colporteurs, který do České republiky přijede vůbec poprvé a který patří k nejžádanějším novým cirkusům současnosti.

Ve vlastním chapiteau pro 450 diváků uvede šestkrát představení „Le fil sous la neige (Drát pod sněhem)“ (28. 8. – 2. 9., 21h), které je založeno na mistrovské akrobacii ve výšce až 6 metrů nad zemí.

Pro děti jsou připraveny pohádky (například soubory Buchty a loutky, Teátr Víti Marčíka, Divadlo Minor či ANPU) a pro všechny koncert skupiny Jablkoň. Překvapením letošního ročníku bude venezuelský soubor Primate, který se mimo jiné věnuje hraní na sudy, popelnice, dřezy, sklenice a také vlastní těla muzikantů.

Festival se koná u Hanavského pavilonu (zastávka MHD Chotkovy sady). Veškeré informace a podrobný program najdou zájemci na www.letniletna.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám