Hlavní obsah

Latina, George Benson a slunce v duši

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokorná, tichá a neprvoplánově chytlavá hudba newyorského písničkáře Raula Midóna připomíná pověstné "Slunce v duši" z televizní předpovědi počasí. Midón ho určitě má, protože kolem sebe šíří velmi pozitivní latino-africko-americké vibrace.

Článek

Kytarista a zpěvák, který má předky v Africe i v Argentině, má vzhledem ke svému původu pochopitelnou tendenci míchat všechno se vším a v Midónově případě to docela funguje.

Nechává se inspirovat latinou, flamenkem, klasickým soulem i smooth-jazzem. Mezi umělce, kteří ho ovlivnili, řadí Paco de Lucíu, Johna Coltrana, George Bensona i Steveho Wondera.

Spojení jazzem načichlé akustické kytary a měkkého zpěvu s odkazy k soulu 70. let vytváří příjemně klidnou muziku, chytlavou, ale ne banální, bez zbytečně přehnaného popového "tahu na branku". Po debutu State of Mind (2005) vydává Midón u Manhattan Records druhou desku A World Within a World.

Reklama

Výběr článků

Načítám