Hlavní obsah

Lady Gaga ovládla udílení cen MTV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová zpěvačka Lady Gaga ovládla udílení cen americké televize MTV, které se odehrálo na několika místech New Yorku. Získala pět ocenění, mimo jiné v kategorii umělec roku. V kategorii píseň roku uspěla i s kolegyní Arianou Grande se společným songem Rain On Me a společně s Kanaďanem Justinem Bieberem zabodovala i v letos nové kategorii „nejlepší hudební video z domova” díky klipu k písni Stuck with U.

Foto: MTV, ČTK/AP

Lady Gaga

Článek

Hlavní cenu za videoklip roku si odnesl zpěvák The Weeknd za video k songu Blinding Lights.

Slavnostní večer byl věnován herci Chadwicku Bosemanovi, který minulý týden umřel ve věku 43 let po dlouhém boji s rakovinou. Boseman na filmovém plátně ztvárnil velké černošské postavy amerických dějin včetně baseballisty Jackieho Robinsona a hudebníka Jamese Browna a podle moderátorky Keke Palmerové byl „skutečným hrdinou, nejen na plátně, ale ve všem, co dělal”.

Poté už večeru dominovala 34letá Lady Gaga, která se před kamerami objevila několikrát, a vždy v různých nápadných kostýmech a s pokrývkou nosu a úst. „Buďte přátelští, noste roušky a buďte odvážní a stále odvážnější,” povzbuzovala zpěvačka své fanoušky.

Většinu cen získala za hit Rain On Me, na kterém se podílela i její kolegyně Ariana Grandeová. Obě popové hvězdy nově oceněnou „píseň roku” zazpívaly, přičemž ani při vystoupení si nesundaly roušky, stejně jako tanečníci, kteří je doprovázeli.

Postřelení Blakea zmínila i moderátorka hudebního večera Palmerová. „To, co jsme viděli v Kenoshe ve Wisconsinu, je další otřesnou připomínkou toho, že nemůžeme povolit, že nikdy nemůžeme tolerovat policejní brutalitu či jakoukoli nespravedlnost. Musíme pokračovat v boji za ukončení systémového rasismu,” prohlásila.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

The Weeknd

Foto: Viacom, Reuters

Doja Cat převzala cenu za nejlepšího nováčka MTV VMA.

Foto: Viacom, Reuters

The Black Eyed Peas

Společně s Kanaďanem Justinem Bieberem Lady Gaga zabodovala v letos nové kategorii „nejlepší hudební video z domova” díky klipu k písni Stuck with U. Také převzala speciální cenu Tricon Award, která je vyznamenáním i za její působení coby aktivistky. „To pro mě znamená víc, než si pravděpodobně myslíte,” řekla Gaga poté, co cenu převzala z rukou modelky Belly Hadidové.

„Pro mnoho lidí to nebyl snadný rok, ale já vidím ve světě velké vítězství odvahy,” řekla Lady Gaga a vyjádřila přesvědčení, že kultura se dočká obrození.

Ona a o sedm let mladší Grandeová šly na udílení cen s tradicí od roku 1984 v roli favoritek, neboť měly shodně po devíti nominacích.

Foto: MTV-grande, ČTK/AP

Ariana Grande a Lady Gaga

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám