Hlavní obsah

Královny popu zářily na Karštejně

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLŠTEJN

Pondělní koncert Královny (popu) poprvé na Karlštejně měl zvláštní ráz. Na památném místě se třicet let nekonala žádná hudební akce a bylo symbolické, že navzdory dávné minulosti, kdy ženy na Karlštejn nesměly, se tentokrát srotily do šiku slavnostního a podporovány králem Gottem a kralevicem Savkou vyrazily opanovat magický kopeček.

Foto: Anna Čelouchová

Soukromé pokoje posledních majitelů uvidíte na zámku v Mníšku pod Brdy o víkendu zdarma.

Článek

Byly-li to ovšem pravé královny, je těžké odkývat. I v popu by se mělo takovými přídomky šetřit, a pokud komusi ze startovní listiny lze ten titul přiřknout, pak Haně Zagorové za zásluhy a hlasovou osobitost a mladé Martině Balogové za bojovnost, s jakou na pódiu setřásala zpěvy ostatních, v závěrečném duetu i Karla Gotta. Její kamarádka Šárka Vaňková čekala v povzdálí na šanci, a když ji v písni Já půjdu dál dostala, chopila se jí s vervou neukojené tygřice.

Skupina Pajky Pajk oblečená v "hadrech"

Jestliže se v přední linii pódia blýskalo na časy a hřmělo z minula i nenávratna, dál už to bylo rozporuplné. Doprovodná skupina Pajky Pajk zaplaťpánbůh těžko skryje své instrumentální půvaby, leč kdyby je na tak noblesní akci zabalila do společenského či podobně se tvářícího oděvu, zářilo by rázem celé pódium. Někteří muzikanti šli ale na plac v tom, v čem si dopoledne kupovali v lahůdkách housku s točeňákem.

Také by se mohli těch pár válů naučit zpaměti. Vyjma skotačivé dechové sekce vypadali trochu jako hrací automaty se zraky zabořenými do notové osnovy.

Smůla se lepila Martině Balogové na paty

Smolná i kouzelná byla Martina Balogová. Zpěvačka je výtečná, ale navléknout ji do dlouhých a širokých šatů nebyl šťastný nápad. Když poprvé vystoupila na pódium (s pomocí, protože sama by s tou mináží ledva vylezla), Martin Dejdar při návratu od konferenciérského stojanu na černou róbu nechtěně šlápl a zpěvačce pořádně zatrnulo. Možná to i křuplo.

Když jí pomohli na schůdky podruhé, vyrazila svěže za Karlem Gottem, čekajícím na molu, ovšem při té rychlosti s sebou vzala nastraženou zásuvku a málem při tom odpojila Pajky Pajk. Sám Mistr se musel podílet na tom, aby zpěvačku od technické pomůcky oddělili.

Přesto se na Karlštejně hlavně zpívalo. Tu lépe, tu hůře, ovšem premiér Gross v první lajně vypadal spokojeně. A tři sta tisíc korun, které darovali pořadatelé na opravu zdiva, kastelána jistě potěšilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Královny popu vystoupí opět v opeře

Benefiční koncert Královny popu, na němž se sejde 8. září ve Státní opeře Praha poprvé dohromady sedm nejpopulárnějších českých popových zpěvaček a jejich...

Královny popu ovládly operu

Počtvrté se v pondělí ve Státní opeře v Praze uskutečnil charitativní koncert ženských hvězd české populární hudby Královny 003. Na podporu nadačního fondu...

Královny popu zazpívají na Karlštejně

Na hradě Karlštejn si 13. září zazpívají královny českého popu. Poprvé si tak dají dostaveníčko mimo hlavní město, kde se v letech 2000-2003 pořádal úspěšný...

Výběr článků

Načítám