Hlavní obsah

Konec nadějí. Festivaly Colours of Ostrava a Metronome letos nebudou

Hudební festivaly už pomalu vzdávají letošní sezonu. Colours of Ostrava se z důvodu přetrvávající pandemie koronaviru a zásadní nejistoty, která panuje ohledně možnosti konání velkých letních kulturních akcí, přesouvá o další rok na 13.–16. července 2022, oznámili ve středu pořadatelé. Už dříve byl zrušen i letošní Metronome Prague.

Foto: Tomáš S. Polívka

Fanoušci na Colours of Ostrava

Článek

„Věřili jsme celý rok. Společně s dalšími pořadateli u nás či v Evropě jsme pracovali na opatřeních, která by pořádání velkých kulturních akcí v létě umožnila. Protože se ale tak rozsáhlý festival jako ten náš nedá v nejvyšší kvalitě připravit za pár měsíců, dostali jsme se v tuto chvíli do nejzazšího momentu a musíme se rozhodnout. Bohužel současná situace s pandemií koronaviru a neexistující výhled na letní měsíce ohledně budoucích opatření nám nedává jinou možnost než festival opět přesunout,” vysvětlila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Budeme se snažit přesunout hlavní headlinery i většinu zahraničních kapel. Jsme velmi zavázáni všem fanouškům, kteří si na tento program zakoupili vstupenky a ponechali si je. Nechceme zklamat jejich důvěru,” dodala Holušová. „Navíc i po roce je tento program dle našeho názoru prostě skvělý – plný zajímavých jmen, která nabídnou nezapomenutelné koncerty. A byla by obrovská škoda, kdybychom o ta vystoupení přišli. Samozřejmě výsledná podoba line-upu bude záviset na konkrétních plánech umělců na příští rok. Brzy přineseme, jak věřím, příznivé zprávy.”

První velký český festival vzdal rok 2021. Další vyčkávají

Kultura

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti i na rok 2022. „Je nám jasné, že jde o další rok bez festivalu. První rok jsme mohli překonat pouze díky podpoře vás, fanoušků, a našich partnerů z veřejné i soukromé sféry. V tuto chvíli přicházíme podruhé s velkou prosbou: podpořte nás tím, že si vstupenku na loňský či letošní rok necháte i na rok příští. Věříme, že naše vstupenka u vás doma na nástěnce či v počítači zůstane jedním ze světel na konci tunelu, na které se můžete těšit. Že společný zážitek z živé hudby a kultury nejen na našem festivalu se stane tím, co nás po tomto temném období spojí. Děkujeme,” uzavřela Holušová.

Z existenčních či jiných vážných důvodů lze požádat od 7. dubna do 30. června 2021 o vrácení vstupenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám