Hlavní obsah

Koncerty pro Ukrajinu

Čeští umělci vystoupí na podporu Ukrajiny na benefičních koncertech. Jejich výtěžky půjdou organizacím pomáhajícím lidem zasažených válkou.

Foto: ČTK/Vostárek Josef

Marie Rottrová vystoupí na benefičním koncertu pro Ukrajinu.

Článek

Koncert pro Ukrajinu na Václavském náměstí

V úterý pořádá na Václavském náměstí v Praze koncert Česká televize, na kterém vystoupí například kapely Mig 21, Chinaski a Pražský výběr, Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie.

Výtěžek poputuje do sbírky Člověka v tísni SOS Ukrajina, uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. Diváci ČT budou moci koncert sledovat v přímém přenosu.

Koncert na Kampě

Ve čtvrtek pak na pražské Kampě pořádají koncert kulturní instituce Festival svobody, Signal Festival, Jatka 78, Rock for People, Prague Pride a další. Program ještě upřesní.

Lidé zaplnili Václavské náměstí na podporu Ukrajiny

Domácí

Koncert v Lucerně

Ve středu 9. března se bude ve Velkém sále pražské Lucerny konat koncert, kde vystoupí kapely Wohnout, Divokej Bill, Vypsaná fixa, Rybičky 48, Eddie Stoilow nebo Anna K.

Už v neděli se konal v pražském Lucerna Music Baru koncert spolku Podtvrzí a Čítárny Unijazz. Výdělek šel na konto Červeného kříže. Vystoupily kapely Zrní, Ventolin, Madhouse Express, Vepřové komety, Adrian T. Bell a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám