Hlavní obsah

Koncerty 2022: Metallica, Guns N‘ Roses, Clapton i Imagine Dragons

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rok 2022 ohlásily koncerty v ČR desítky světových hvězd. Pokud je vláda nezakáže, mohlo by jít o velmi silnou sezónu.

Foto: Profimedia.cz

Alicia Keys

Článek

Novou hudební sezónu by měl otevřít 8. ledna italský pěvec Andrea Bocelli v pražské O2 areně. Till Lindemann, člen německé skupiny Rammstein, která je v ČR velmi oblíbená, má přijet 22. ledna sólo do Tipsport areny.

Popový zpěvák Enrique Iglesias chce přijet 18. února do O2 areny a švédská metalová partička Sabaton rozburácí O2 arenu 12. března. Zpěvák Shawn Mendes má v plánu pražskou O2 arenu 11. dubna. Tvrdší zvuk nabízí společný koncert skupin Helloween a Hammerfall 23. dubna. Opět v O2 areně. Na stejném místě by měl vystoupit i americký vokální soubor Pentatonix 4. dubna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Till Lindemann, šéf celé show kapely Rammstein.

V největší české hale se chtějí zastavit také One Republic (10. května), Tool (23. května) a veteráni Scorpions (26. května).

Metallica

K největším koncertům roku, kde se očekávají desetitisíce lidí, se zřejmě zařadí open air akce v pražských Letňanech. Konkrétně 15. a 16. května tam zaburácí němečtí řezníci Rammstein a hned 18. května legendární američtí rockeři Guns N‘ Roses.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Guns N’Roses

Akce nazvaná Prague Rocks je plánována na 22. června a zúčastní se jí skupiny Metallica, Five Finger Death Punch, Red Fang, Steel Panther.

Dále by měli přijet Korn (27. května v Tipsport v areně) a pak Imagine Dragons, kteří vystoupí 28. a ještě 30. května (Letňany).

Foto: Universal Music

Eric Clapton na desce The Lady In The Balcony: Lockdown Sessions

Kultovní britský kytarista a zpěvák Eric Clapton by měl zahrát v O2 areně 5. června. Kanadská popová diva Celine Dion tam má zpívat 22. června.

Americká soulová zpěvačka Alicia Keys chce představit novou desku 25. června v O2 areně, koncerty tam slíbily také rockové legendy jako Aerosmith (4. července) a Pearl Jam (22. července).

Foto: Petr Hloušek , Právo

Eddie Vedder (Pearl Jam)

Rockový cirkus Kiss dorazí 13. července a Slipknot 28. července. V Tipsport areně se mají 15. října ukázat Arch Enemy a ve Zlíně 22. října Sepultura. Opět v pražské O2 areně pak 24. října vystoupí The Cure.

Před Vánocemi 2022 má sezónu uzavřít skupina Nightwish, která vystoupí 21. prosince v O2 areně.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám