Hlavní obsah

Komedie Zelená kniha. Jak italský bitkař a černý pianista jeli na americký jih

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesátá léta, jih USA a černý umělec v drahém cadillacu - to je výbušná směs, kterou ještě vylepšuje neomalený Ital, jenž dělá hudebnímu géniovi bodyguarda. Komediální road movie Zelená kniha (Green Book) s Viggo Mortensenem z Pána prstenů vstoupí do českých kin 7. března.

Upoutávka na film Zelená knihaVideo: Aerofilms

 
Článek

Snímek režiséra Petera Farrellyho získal Zlaté glóby za nejlepší film v žánru komedie nebo muzikál, za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli pro Mahershalu Aliho a nejlepší scénář.

„Oblíbenec nejen českého publika Viggo Mortensen v životní formě! Na první pohled k nepoznání, kvůli své roli se musel trochu 'zvětšit'. Herecký koncert, který na plátně spustil, je naprosto odzbrojující. Vynikající dialogy, upřímný scénář, nádherný vizuální styl, málo viděná elegance a pocit, že i vy vidíte Ameriku 60. let zpoza oken tyrkysového cadillacu. Mohl bych pokračovat, ale nemuseli byste věřit,“ řekl Ivo Andrle z distribuční společnosti Aerofilms.

Foto: Aerofilms

Zelená kniha (Green Book) s Viggo Mortensenem

Foto: Aerofilms

Mahershala Ali a Viggo Mortensen

Viggo Mortensen má za sebou Aragorna z Pána prstenů, ruského mafiána z Východních příslibů nebo snímky jako Dokonalá vražda, Krvavý příliv a Cesta. Zde hraje srdečného burana Tonyho „Pyska” Vallelongu, bývalého newyorského vyhazovače s italskými kořeny, kterého si jako svého osobního řidiče najme distingovaný klavírista Dr. Don Shirley (Mahershala Ali).

Vallelonga je neotesaný a spontánní, pianista Don Shirley elegantní a rezervovaný. Vallelonga učí Shirleyho více se odvázat a užívat života. Don Shirley se Vallelongovi zase snaží předat alespoň základní společenská pravidla či komunikační dovednosti a pomáhá mu psát romantické dopisy jeho ženě Dolores.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám