Hlavní obsah

Kesha si to rozmyslela, Dr. Luke ji prý nezneužíval

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Kesha se v srpnu rozhodla, že již nebude v soudním sporu s hudebním producentem Dr. Lukem tvrdit, že ji zneužíval.

Foto: Sony Music

Kesha vtrhla na hudební scénu s elánem a odvahou.

Článek

Její právníci předali soudu nové dokumenty, které prý celé soudní líčení zásadně ovlivnily. Uvedli v nich, že obvinění ze zneužívání již nebudou používat jako důkazy o tom, že Dr. Luke porušil smluvní podmínky.

Stalo se tak necelé dva týdny poté, co zpěvačka na producenta v Kalifornii stáhla žalobu.

Kesha zažalovala Dr. Lukea v říjnu 2014 s tím, že sexuální zneužívání a týrání z jeho strany začalo krátce poté, co jako osmnáctiletá podepsala smlouvu s jeho vydavatelstvím Kemosabe Records. Žalobou chtěla dosáhnout ukončení kontraktu s vydavatelstvím, v čemž jí však newyorský soud nevyhověl. Začátkem dubna téměř všechny body z její žaloby pro nedostatečné důkazy odmítl.

Zpěvačka se proto odvolala. Samotný producent, vlastním jménem Lukasz Sebastian Gottwald, všechna obvinění neustále odmítá, přičemž na ně navíc zareagoval protižalobou. V ní Keshu a její matku Pebe Sebertovou obvinil z porušení smluvních podmínek a urážky na cti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám