Hlavní obsah

Keira Knightleyová má hrát manželku spisovatele Francise Scotta Fitzgeralda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská filmová hvězda Keira Knightleyová jedná o roli manželky slavného amerického spisovatele Francise Scotta Fitzgeralda v novém životopisném snímku, uvedl server BBC.

Článek

Film by se měl jmenovat podle Fitzgeraldovy knihy The Beautiful and the Damned (Krásní a prokletí) a vylíčí bouřlivé manželství slavného autora a Zeldy Sayreové, kterou si vzal v roce 1920. To se odrazilo i ve Fitzgeraldově románové tvorbě. Režírovat bude Nick Cassavetes.

Producenti slibují vylíčit neotřelý příběh Zeldy a Francise Scott Fitzgeralda, kteří žili ve velkém stylu a stali se "ikonami jazzového věku". Jejich neklidný vztah se už jednou stal předmětem uměleckého ztvárnění, když o nich v roce 2004 v londýnském West Endu uvedli muzikál. Ten se však mnoha repríz nedočkal.

Francis Scott Fitzgerald patří k nejvýznamnějším světovým autorům. Narodil se v roce 1896 v rodině irských přistěhovalců, bojoval v 1. světové válce a po návratu se oženil s výstřední Zeldou. Stýkal se se společenskou smetánkou, působil i v Hollywoodu jako scenárista. K Fitzgeraldovým nejslavnějším knihám patří Velký Gatsby, Krásní a prokletí a Něžná je noc.

Reklama

Výběr článků

Načítám