Hlavní obsah

Ke třiceti letům vydává kapela České srdce novou verzi skladby Srdce z Avalonu

Právo, Jaroslav Špulák

Skupina České srdce vznikla v roce 1989 a dodnes vydala sedm alb. Mezi její nejznámější písně patří Srdce z Avalonu nebo Bosou nohou žárem, duet s Lucií Bílou, která je mezi nejhranějšími skladbami českých rádií. K výročí kapela vydává novou verzi skladby Srdce z Avalonu. Klip k ní má na Novinkách.cz premiéru.

Nový klip k písni Srdce z AvalonuVideo: archiv kapely

 
Článek

V písni hostuje jako hráč na klavír Derek Nakamoto, hudebník, jenž spolupracoval s takovými esy, jakými byli Michael Jackson nebo Whitney Houstonová. Svůj part nahrával v České republice.

Skupina České srdce odehrála v zahraníčí kolem tří set koncertů, hlavně ve francouzské Bretani, kde měla pro svou kombinaci keltské a rockové hudby s velmi spontánním projevem velký úspěch. Obdržela tam například cenu za originalitu na festivalu v Quimper.

Za sebou má spolupráci s Alanem Stivellem, pravděpodobně největší legendou keltské hudby, se kterým v té době odehrála kolem šedesáti koncertů v západní Evropě. Asi největší pak na Stade de France 15. března 2003, pro sto tisíc návštěvníků.

Zatím poslední aktivitou Českého srdce bylo vydání alba Noční motýl a singlu C’est la vie ve francouzštině. Singl Srdce z Avalonu vychází k výročnímu koncertu, který se uskuteční 30. září v Lucerna Music Baru v Praze.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám