Hlavní obsah

Karla Gotta čeká příští týden operace, návrat ke zpívání se odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlatého slavíka Karla Gotta čeká příští týden operace, napsal to v sobotu server německého listu Bild. Mluvčí zpěváka Aneta Stolzová zákrok v dutině břišní potvrdila. Podle jejích slov by se tak měl definitivně uzavřít proces celé onkologické léčby. Na návrat ke zpívání Gott zatím nepomýšlí.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

„Nová operace nesouvisí s rakovinou, ale je životně důležitá. Je to nepříjemná věc, musí se potom dodržovat velmi přísná dieta.“ řekl Gott Bildu.

Zpěvák je rozladěný, protože se tím oddaluje jeho návrat ke zpívání. „Má rekonvalescence je pomalejší, než jsem přepokládal. Musím trošku brzdit své nadšení,“ řekl. Má totiž podle svých slov problémy s dechem. „I když už opět mohu trochu běhat, s dýcháním mám velké problémy. Návrat ke zpívání je ještě daleko,“ uzavřel zpěvák.

Na otázku, zda nemá obavy, že se už ke zpívání nevrátí, odpověděl: „Pokud se vrátím na pódia, musí být můj hlas znít jako dřív, možná ještě líp. Jinak pro mě comeback nemá žádný smysl,“ řekl Gott.

Karel Gott prodělal zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Lékaři jej zjistili při operaci náhlé příhody břišní, jíž se šestasedmdesátiletý zpěvák podrobil v říjnu 2015  v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

Okamžitě ho převezli na specializované hematologické oddělení I. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde zahájil cílenou onkologickou léčbu. Ta sestávala, kromě jiného, ze série šesti chemoterapií, které úspěšně absolvoval. 18. března 2016 zpěvák podstoupil závěrečné vyšetření, tj. magnetickou rezonanci a CT, které potvrdily, že nádorové onemocnění u něj zcela vymizelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám