Hlavní obsah

Karel Gott na Benátské! promluvil z audio zdravice

Právo, Jaroslav Špulák

Přestože zpěvák Karel Gott oznámil prostřednictvím své mluvčí, že na letošní festival Benátská! kvůli zhoršenému zdraví nepřijede, byl čtvrtek večer, tedy první festivalový den ve Vesci u Liberce, v podstatě v jeho režii. Připomněly se jeho nedávné narozeniny a ti na pódiu tvrdili, že zpívají a hrají pro něj.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čtvrtek byl na Benátské! zasvěcen Karlu Gottovi.

Článek

Původně to ostatně měl být Gottův večer. Záměr ale byl, že na něm bude osobně přítomen. Den před ním jeho mluvčí na Facebooku sdělila, že jej postihl akutní zápal plic a na festival nedorazí. Pořadatelé se rozhodli nechat jeho koncertu původně vyměřený časový prostor k dispozici třem zpěvákům, kteří měli být jeho hosty.

A tak na hlavní scéně zpívali Ilona Csáková, Markéta Konvičková a Petr Kolář. Všichni tři Gottovi na dálku popřáli pevné zdraví, všichni tři o něm pohovořili. Když skončil Kolářův set, Gott promluvil k přítomným divákům z reproduktorů ve zdravici, kterou jim zaslal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanynka Karla Gotta na festival přijela.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Kolář zpíval a uvedl také zdravici Karla Gotta.

„Moc vás zdravím do areálu Vesec u Liberce. Věřte mi, že mě moc mrzí, že tam právě teď nemůžu být s vámi a potěšit vás svými písněmi. Moc jsem se na to těšil, jako malý kluk. Půl roku. Ale bohužel můj současný zdravotní stav mně neumožnil být s vámi. Aspoň takhle přeji, abyste se měli krásně a užili si benátskou atmosféru. Váš Karel Gott,“ zaznělo.

Na velké pódiové projekci zároveň běžely fotografie z Gottova života, které shrnuly jeho pěveckou kariéru a vůbec celých osmdesát let, které na tomto světě prožil.

Po několika minutách začal na kopci za hlavním pódiem ohňostroj. V tu chvíli už měl Pavel Větrovec, šéf Gottovy doprovodné kapely, sbalené dárky, které nepřítomný slavík dostal od partnerů festivalu. Byl pověřen tím, aby mu je předal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Anna K. na Benátské!

Foto: Milan Malíček, Právo

Peter Nagy se na festivalu představil také.

Anna K, která vystoupila po skončení ohňostroje, hned na začátku svého setu řekla, že i ona bude zpívat pro Gotta. Současně se divákům svěřila se svou vírou, že se zpěvák uzdraví. Následovala série jejích písniček propojených spontánní komunikací s diváky.

Na Benátské! se první den hrálo pouze na dvou pódiích. Představili se také Dalibor Janda, který si pozval i svou dceru, zpěvačku Jiřinu Jandovou, Peter Nagy či na pódiu v menším stranu kapely S.P.S., E!E nebo kníže českého pornofolku, písničkář Záviš. Svými skladbami nasycenými expresivními výrazy přítomné diváky nesporně přinejmenším pobavil.

Festival, který potrvá až do noci ze soboty na neděli, dnes navštíví švédská rocková kapela Europe, jeho největší hvězda.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám