Hlavní obsah

Kapela Tata Bojs nechá šlapat lidi

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské kino Aero bude na počátku letošního února slavit dvacet let své existence. Na pondělí 5. února proto nachystalo jednu pozoruhodnou akci – cyklokoncert pražské skupiny Tata Bojs.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kapela Tata Bojs.

Článek

V kině bude nainstalováno osm speciálně upravených kol a diváci, kteří na nich budou během koncertu šlapat, tak budou vyrábět elektřinu, jež zajistí chod jakési cykloelektrárny. Ta bude následně aktivovat světla, scénu a projekce během celého koncertu.

„První koncert Tata Bojs v roce 2018 a hned takhle výjimečný. Se společností Nano Energies už jsme před lety podobný typ koncertu uskutečnili ve Zlíně. V Aeru v únoru zahrajeme po delší době náš elektro-akustický set, který skýtá písně napříč všemi našimi alby. Když budou šlapat fanoušci, naše hudba bude šlapat také,“ říká Milan Cais, zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs.

Kino Aero se společností Nano Energies v loňském roce rozjelo koncept Cyklokina. Na něm diváci prostřednictvím šlapání na speciálně upravených kolech vytvářejí elektrickou energii potřebnou pro uskutečnění filmové projekce.

Pokud během promítání šlapat přestanou, projekce filmu se zastaví.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám