Hlavní obsah

Kapela Sendwitch a písničkář Pekař v písni o pandemické době

Právo, jaš, kul

Kapela Sendwitch a písničkář Pekař vydali videoklip k písni Mayday. Pekař si v něm zahrál psychologa, kterému se zpěvák kapely Daniel Černý svěřuje s pocity a náladami, s nimiž bojuje v dnešní nelehké době.

Sendwitch a Pekař v písni Mayday.Video: archiv kapely Sendwitch

 
Článek

Skladba zrcadlí období spojené s pandemií a její dopad na lidskou psychiku. „Byl jsem sám zavřený v prázdném bytě, vytrácela se mi chuť do života. Nikam jsem nemohl chodit a jen jsem vzpomínal, jaké to vlastně bylo, když byl svět ještě v pořádku,“ přibližuje pocity zpěvák Daniel Černý.

„Tahle spolupráce mi dost psychicky pomohla. Je super věnovat se zase muzice a soustředit se na ni. Všichni už vidíme a přejeme si veselejší výhled, který snad brzy nastane,“ dodává.

Hudbu k písničce složili Daniel Černý a Martin Hollandr. O videoklip se postaral režisér Martin Kolembář. Na textu kromě Černého pracoval také Pekař, který ho částečně dopsal. „Už při poslechu jeho prvních nápadů jsme cítili ten správný směr a prohloubení celého významu,“ pochvaluje si spolupráci Černý.

Spolupráce skupiny s Pekařem zafungovala natolik, že spolu v létě vyrazí na U vody tour 2021. Následně 13. listopadu pak kapela v Kolíně pokřtí svou druhou desku. Půjde o její zatím největší koncert v historii pro tisíc fanoušků.

„V době pandemie jsme se kousli a usilovně pracovali. Těšíme se na to, že opět projedeme celou republiku. Koncerty a kapelní život nám moc chybí. Plány jsou. Teď musíme věřit, že vyjdou, a brzy se zase uvidíme s fanoušky na koncertech,“ uzavírá s nadějí za kapelu bubeník Antonín Matyásko.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám