Hlavní obsah

Kanadští rockeři Billy Talent v Tesla Aréně

Novinky, Stanislav Dvořák

Kanadská rocková formace Billy Talent navštíví opět ČR. V Tesla Aréně na pražském Výstavišti se předvede 21. listopadu. Vystupovala u nás s úspěchem už dvakrát a tentokrát přiveze i zbrusu nové album.

Článek

Billy Talent zahájili svou hudební kariéru v roce 1993 pod jiným názvem a zpočátku se jim moc nedařilo. Až v novém tisíciletí se prosadili v širším měřítku a náhle začali vyprodávat velké haly. Přestože nepřišli s ničím revolučním, jejich písničky mají zvláštní svěží nádech a rtuťovitý frontman dokáže na pódiu pořádně zařvat i správně podat rockovou baladu.

Přestože Billy Talent bývají přirovnáváni k punkovým skupinám, s punkery ze 70. let moc společného nemají. Bližší jsou jim skupiny, které přišly o dekádu později, špinavý rock Guns n Roses nebo grunge Pearl Jam a Soundgarden. To jsou ostatně kapely, na kterých podle vlastních slov vyrůstali. Naučili se od nich vystavět složitější rockovou písničku i sypat  z rukávu zneklidňující kytarové riffy. Z punku jim zbyla naštvanost a to vše dohromady vytváří velmi zábavný koktejl.

Jejich nové album nazvané III vyšlo v těchto dnech u Warner Music. Např. v Německu debutovalo na druhém místě albového žebříčku, v domovské Kanadě na prvním.

Vstupenky se začnou prodávat 24. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám