Hlavní obsah

Kabát vystoupí na festivalu Hrady.cz

Právo, Jaroslav Špulák

Teplická rocková skupina Kabát se v příštím roce představí na osmi koncertech letního kulturního festivalu Hrady.cz. Právu to oznámila při osobním setkání.

Foto: Barbora Hrdá

Skupina Kabát se svým manažerem. Zleva: Radek Hurčík, manažer Radek Havlíček, Tomáš Krulich, Josef Vojtek a Ota Váňa.

Článek

Abychom v roce 2016 opět koncertovali, rozhodli jsme se odehrát několik festivalů. Nechtěli jsme ale být na těch největších a chtěli jsme se dostat na místa, na kterých obvykle nevystupujeme. Nabídku od pořadatelů festivalů Hrady.cz jsme měli už dva roky. Zpočátku jsme nevěděli, jak ji uchopit, teď nám ale připadla zajímavá. Dostaneme se díky tomu před trochu jiné publikum než na našich samostatných koncertech a budeme hrát v prostředí, které je příjemné,“ řekl Právu manažer skupiny Radek Havlíček a dodal: „Na všech osmi akcích budeme hrát v sobotu.“

Festival Hrady.cz se příští rok odehraje v Točníku a Žebráku (15. – 16. 7.), Kunětické hoře (22. – 23. 7.), ve Švihově (29. – 30. 7.), Rožmberku nad Vltavou (5. – 6. 8.), Veveří (12. – 13. 8.), Hradci nad Moravicí (19. – 20. 8.), Bouzově (26. – 27. 8.) a Bezdězu (2. – 3. 9.).

Kromě toho vystoupí Kabát příští rok i na Topfestu v Piešťanech. „Hrajeme tam každý rok. Když jsme loni koncertovali v Praze na Vypichu, chtěli jsme Topfest vynechat. Pořadatel mi ale volal, že mu píší fanoušci a prosí, aby Kabát vystoupil. Nakonec jsme tam odehráli koncert, který byl dost podobný tomu na Vypichu,“ vysvětlil Havlíček.

Dodal, že Kabát momentálně řeší ještě jedno festivalové vystoupení pro příští rok. „Nebude to ale velká akce,“ řekl.

V roce 2017 Kabát v květnu a červnu vyrazí na open air turné, tedy koncerty pod širým nebem. „Bude k našemu letošnímu albu Do pekla/do nebe. Odehrajeme z něho všechny písničky, protože si myslíme, že se povedly. Album má ostatně na dnešní dobu opravdu vysoké prodeje. Budeme hrát v Čechách i na Slovensku. Pak do konce roku 2017 neplánujeme nic a další aktivity přijdou v roce 2018,“ prozradil ještě Havlíček.

Letos Kabát vystoupí 15. prosince v O2 areně v Praze, přičemž koncert je již takřka vyprodaný, a poté 18. prosince v Sono Centru v Brně.

Multiplatinové album

„Letos na jaře jsme turné k nové desce podnikli, ale protože vyšla v den prvního koncertu, lidé nové skladby ještě moc neznali. Ke konci turné už to bylo lepší, v Praze, Teplicích nebo Pardubicích bylo znát, že je mají naposlouchané,“ řekl Právu kytarista Tomáš Krulich.

Album Do pekla/do nebe se těší velkému zájmu a na prosincovém koncertě v pražské O2 areně bude oceněno multiplatinovou deskou za prodej.

„V našem budoucím repertoáru některé písničky z něho zůstanou. Necháme to na lidech, ale podle mě to budou Western boogie nebo Valkýra. Ty zabíraly hned,“ dodal kytarista Ota Váňa.

„Po skončení posledního turné jsme si řekli, že žádná dlouhá pauza nebude, protože jsme muzikanti a chceme hrát. Bavili jsme se o klubech, ale nakonec jsme zvolili variantu Hrady.cz. Osobně se strašně těším, protože tam budeme našim fanouškům blíž než na jiných koncertech,“ uzavřel zpěvák Josef Vojtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám