Hlavní obsah

Kabaret The Adicts zakončil punkový festival

– Moravská Třebová
Novinky, Alex Švamberk

V noci na neděli vyvrcholil v Moravské Třebové punkový festival Pod parou koncerty anglických skupin The Adicts a Vice Squad. Právě zahraniční hvězdy pozvedly úroveň festivalu na letošní nejlepší punkovou přehlídku v zemi a ukázaly, že punk nemusí být plný klišé.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zpěvák Adicts Monkey

Článek

Američanky Civet už v sobotu odpoledne přiblížily aktuální podoby dívčího tvrdého rocku a připomenuly výkony L7 a Babes In Toyland i nekompromisnost Bikiny Kill, i když se uječené dívky nepovažují přímo za následovnice hnutí Riot Grrrls .

Vice Squad nabídli přesvědčivý výkon, sevřený a úderný set, který vyvrcholil písní Last rockers. Kapela potvrdila na scéně slova své zpěvačky Beki Bondage: „S hudbou je to jako s bojovými uměními, když se jim věnuješ, pořád se zlepšuješ.“

Ani Vice Squad nebyli stylově omezení, v přídavku zahráli Ace Of Spades od Motörhead, přičemž Beki nabídla zcela odlišné pojetí zpěvu blízké Lemmymu.

The Adicts přinesli veselý punkový kabaret plný převleků, konfet i úderných písní v čele s Viva la Revolution. Kapele prospělo, že nyní má čistě kytarový "sound". Show se sice s lety moc nemění, ale je dotažená, i když postrádá spontaneitu pojetí Toy Dolls. [celá zpráva]

Čtyři tisícovky diváků, které zaplnily prostranství především při koncertech zahraničních hvězd, byly spokojeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám