Hlavní obsah

Jsem rád, že vůbec žiju. Byl jsem časovaná bomba, řekl nemocný Elton John

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a skladatel Elton John prohlásil, že poslední koncerty odehrál v agonii. Má zánět slepého střeva a musel trpět velkými bolestmi. Pražský koncert v prosinci by to ohrozit nemělo, ale řadu letních vystoupení bude muset odsunout.

Foto: Petr Horník, Právo

Elton John v Praze

Článek

„Byl jsem časovaná bomba. Myslím, že jsem mohl kdykoliv umřít,” přiznal zpěvák, který odkládal vyšetření kvůli koncertům. Neléčený zánět slepého střeva může skutečně způsobit smrt. Momentálně Elton John bere léky a chystá se na nutnou operaci.

Odloženo bylo několik koncertů v Itálii, Německu, Francii a v Anglii. Diagnózu potvrdil jeho tiskový mluvčí a dodal, že zpěvák se nevrátí na pódia, dokud nebude po operaci naprosto fit. To může trvat i několik týdnů.

Nadlidský výkon

„Elton je neuvěřitelně zklamaný, že musí ta vystoupení odložit. To, že předvedl tak nadlidský výkon a pokračoval v hraní pro tisíce lidí i přes nemoc, jen dokazuje jeho oddanost evropským fandům,” dodal mluvčí.

Elton John vystoupí 18. prosince v pražské O2 areně. Lístky se prodávají v předprodejích za 1390 až 2590 korun.

Svou kariéru zahájil už v šedesátých letech a dodnes se mu daří držet na špičce pop music a vyprodávat největší haly na celém světě. Spolupracoval s esy světové scény - Johnem Lennonem, Bryanem Adamsem, Erikem Claptonem, Georgem Michaelem a dalšími.

K jeho nejslavnějším hitům patří Rocket Man, Daniel, Candle in the Wind, Goodbye Yellow Brick Road, Don't Let The Sun Go Down On Me, Lucy In The Sky With Diamonds, Sorry Seems To Be The Hardest Word nebo Sacrifice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám