Hlavní obsah

José González v lednu zahraje ve Foru Karlín za doprovodu orchestru

Právo, kul

V lednu 2017 se švédský indiefolkový písničkář José González a orchestr The String Theory vydají na druhé společné evropské turné. Praha se dočká jejich vystoupení 27. ledna, kdy zavítají do Fora Karlín. Vstupenky na koncert budou ke koupi v cenové relaci od 790 do 1490 Kč.

Foto: archív umělce

José González přijede v doprovodu odvážných hudebníků.

Článek

Poprvé společně vyjeli na turné v roce 2011. Tehdy vyprodali sály po celém kontinentě a kritici v The Independent, El País, Dagens Nyheter a Hamburger Abendblatt pěli na jejich vystoupení ódy.

Od vydání svého třetího sólového alba Vestiges & Claws v únoru 2015 byl José González zcela zaneprázdněn hraním a vystupováním v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Austrálii a na Novém Zélandu. Nyní se ale spojil s tělesem, se kterým mu to vždy náramně prospívalo, a opět společně potěší své příznivce.

The String Theory je umělecký kolektiv, experimentální komorní orchestr se základnou v Berlíně a Gothenburgu, který od roku 2007 prozkoumává hranice současné klasické hudby a divokého popu prostřednictvím společných workshopů, studiových nahrávek i koncertních vystoupení. Uplatňuje přístup aktivní účasti hudebníků, zkoumá nové způsoby interdisciplinární spolupráce s využitím výtvarného umění, nových performančních konceptů, se zapojením mezinárodních umělců.

Reklama

Výběr článků

Načítám