Hlavní obsah

Jiráskův Hronov s hvězdami

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní festival s nejdelší tradicí, přehlídka vrcholného amatérského divadla Jiráskův Hronov, otevře svůj 89. ročník v sobotu 3. srpna. Do 10. srpna nabídne na padesát inscenací. Objeví se v nich i uznávané herecké hvězdy.

Foto: Ivo Mičkal

Jiráskovo divadlo v Hronově.

Článek

„Mezi hlavní taháky určitě patří držitel Ceny Thálie za rok 2016, mim Radim Vizváry, který do Hronova přiveze inscenace Pejprboj a Solo. Diváci se mohou těšit na inscenaci brněnského Buranteatru 39 stupňů v hlavní roli s Michalem Isteníkem, známým ze seriálu Most!. Doporučuji i Geisslers Hofcomoedianten a jejich představení Tři ženy a zamilovaný lovec,“ říká programový ředitel festivalu Jan Julínek.

V podání amatérských herců budou uvedeny Havlova Audience, Hrabalovy Ostře sledované vlaky, Dostojevského Bílé noci, Dürrenmattova Návštěva staré dámy i řada původních autorských her a pohádek pro děti.

„Festival Jiráskův Hronov patří i vzdělávání a workshopům. Pro divadelníky je připraveno dvanáct praktických seminářů a diskusní skupiny Problémový club a Hydepark, do kterých je přihlášeno na dvě stě seminaristů z celé republiky,“ dodává Julínek.

¨

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám