Hlavní obsah

Jamajská hvězda Tarrus Riley se vrací do Prahy s novým albem

Novinky, Stanislav Dvořák

Reggae zpěvák Tarrus Riley se po úspěšném koncertě v roce 2010 vrátí do pražského Lucerna Music Baru 23. září. A přiveze i albovou novinku Love Situation.

Foto: musicbar.cz

Tarrus Riley

Článek

Tarrus Riley patří k mladší generaci jamajského reggae, na scéně se pohybuje zhruba deset let, ale už má řadu hitů. K hudbě měl blízko i díky otci, zpěvákovi Jimmymu Rileymu. Svůj albový debut Challenges vydal v roce 2004 a následovala deska Parables (2007), kde vyšel jeden z velkých hitů She’s Royal. Na Jamajce poté získal titul umělec roku.

Po vydání alba Love´s Contagious byl nominován na nejlepšího reggae interpreta roku 2009 v rámci britských MOBO Awards. V roce 2014 přichází s albem Love Situation, které je věnováno odkazu rock steady, a v Praze ho zpěvák představí naživo za doprovodu Deana Frasera a své kapely Blak Soil Band.

Riley disponuje skvělým hlasem a jeho skladby jsou na první poslech chytlavé. Nesou jednoznačně pozitivní energii, včetně textů, které bývají romantické nebo hovoří o zdravém rastafariánském životním stylu. Zvukově se drží jamajských kořenů, příliš nepodléhá módním vlivům hip-hopu nebo elektronické scény, takže hudba má téměř atmosféru roots reggae, ale se zvukovými možnostmi jednadvacátého století.

Vstupenky bez poplatku jsou k dispozici na pokladně Lucerna Music Baru (450 korun), v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a GoOut.cz jsou navýšené o poplatky prodejce. Na místě za 550 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám