Hlavní obsah

Jack White z White Stripes otevře svůj klub a vydá exkluzivní žluté vinyly

Milovníci vinylů jásají. Americký hudebník Jack White spojený se skupinou White Stripes má nejen vlastní label Third Man Records, ale i nový klub a obchod pro fajnšmekry v Londýně.

Foto: Third Man Records

Nový klub a obchod pro fajnšmekry

Článek

Jack White je znám hlavně z White Stripes, ale má i sólové projekty. Kritikou uznávaný hudebník je zásadní postavou vlny nového garage rocku a mimo jiné získal 12 cen Grammy. Magazín Rolling Stone ho zařadil do žebříčku 100 největších kytaristů všech dob.

Ačkoli v době internetu se může zdát, že prodávat fyzické nosiče hudby je hloupost, opak je pravdou. Znalci branže vědí, že o gramofonové desky je naopak stále větší zájem, zejména v Americe a Velké Británii se prodávají miliony černých desek ročně a čísla stále rostou.

V rámci otevření obchodu budou představeny exkluzivní nové vinyly ve žluté barvě. Jde o písně Jesus & Mary Chain, Paula Wellera, Cornershop, Davida Ruffina nebo Giny Birch.

Foto: Sony Music

Jack White na desce Blunderbuss

White otevírá klub na Marshall Street 25. září. Vedle regálů s vinyly bude i prostor pro živé hraní. Většina desek bude zřejmě z Whitova vydavatelství a zbytek podobné žánry převážně mimo mainstream.

Podnik si umělec i sám designoval. Uvedl, že byl vytvořen během pandemie s cílem „vytvořit fyzický prostor k udržení prodeje desek a živých vystoupení při životě po tak obtížném období“.

Reklama

Výběr článků

Načítám