Hlavní obsah

J. K. Rowlingová vydala nový příběh ze světa Harryho Pottera

Právo, (MIŠ)

Britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová vypustila novou povídku zasazenou do světa Harryho Pottera. Příběh je biografií čarodějky a zpěvačky Celestýny Warbeckové. Informaci o tom přinesl server mtv.com.

Foto: ČTK

Britská spisovatelka Joanne Kathleen Rowlingová

Článek

Jedná se o další krátkou povídku po nedávných aktualitách ze života ústředních postav románu – Harryho, Rona a Hermiony. Celestýnu Warbeckovou popisuje Rowlingová jako svou oblíbenou postavu mimo hlavní dění čarodějné ságy.

Podle příběhu je Warbecková bradavická absolventka, která slavnou školu čar a kouzel navštěvovala jen z důvodu neexistence uměleckých škol pro čaroděje. Celestýnina matka tak neustále bombardovala Bradavice dopisy o tom, že by měly být založen sbor, divadelní klub nebo taneční hodiny, kde by její dcera mohla projevit svůj talent.

Rowlingová tvrdí, že ačkoli Celestýnu během filmové série o Harrym Potterovi nespatříme, byla součástí kouzelného světa už od jeho vzniku. Je však možné, že se objeví ještě v nějakém budoucím příběhu či ve filmové adaptaci knihy Fantastická zvířata a kde je najít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám