Hlavní obsah

Irglová a Hansard si zahrají v Simpsonových

Novinky, Stanislav Dvořák

Populární česko-irská dvojice Markéta Irglová a Glen Hansard se objeví v seriálu Simpsonovi spolu s hercem Kennethem Branaghem, který pochází z Belfastu. Epizoda se bude odehrávat v Irsku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Markéta Irglová a Glen Hansard

Článek

Producent Al Jean nastínil děj epizody, ve které se Homer s dědou vypraví do Irska, kde jim učaruje tradiční hospoda: “Dvojice zajde do baru, kde děda Simpson před čtyřiceti lety strávil nejšťastnější noc svého života. Opijou se a rozhodnou bar koupit, jenže nevědí, že tradiční "puby" už nejsou tak populární od té doby, co v nich bylo zakázáno kouření, takže se ocitnou v bezvýchodné situaci."

Glen Hansard a Markéta Irglová se objeví v jedné scéně uvnitř hospody. Svědčí to o tom, že dvojice dosáhla v USA až neuvěřitelné popularity. V Simpsonových vystupují největší světové hudební hvězdy jako U2, Michael Jackson, Sting, Aerosmith, Tom Jones, George Harrison, Barry White, Cypress Hill či Green Day.

Irglová a Hansard v těchto dnech koncertují v Americe a jsou hodnoceni převážně pozitivně, jejich CD se prodávají jako nikdy předtím. Vše způsobil Oscar, kterého obdrželi za hudbu k amatérsky natočenému filmu Once, jenž stál pouhých 150 000 dolarů. Dodnes film vydělal více než 20,5 miliónů dolarů (asi 368 miliónů korun) a píseň Falling Slowly se stala celosvětovým hitem.

Reklama

Výběr článků

Načítám