Hlavní obsah

Hvězdné války ovládly Cannes

– CANNES

Mohutný aplaus doprovázel v neděli v Cannes první promítání posledního dílu série Star Wars (Hvězdné války), který má podtitul Pomsta Sithů. Podle agentury DPA tleskalo 2400 lidí už ve chvíli, kdy se na plátně objevilo logo režiséra George Lucase.

Článek

Milovníci hvězdných válek bouřlivě tleskali např. také ve chvíli, kdy ve filmu poprvé vystoupil legendární Darth Vader se svou typickou černou maskou, jež se nejednou stala objektem parodií.  

Chris Tookey z Daily Mail se už dříve vyjádřil, že film má stejné chyby jako Skrytá horoba a Klony útočí - tedy mizerné dialogy a špatné herecké výkony. Jestliže je Christensen špatný, Ewan McGregor je děsivý, píše Tookey. Lucasův dialog je podle něj banálnější než kdy před tím. Navíc film postrádá strukturu a ponechává mezery v ději.

STAR WARS na Novinkách

Další kritici však zastávají opačný názor. Podle Johna Hisocka z Daily Mirror film nabízí strhující sled akčních a romantických scén, ve kterých se rozhoduje mezi dobrem a zlem. Složitý příběh zrady, podvodů a intrik je podle něj lahůdkou pro kteréhokoli fanouška sci-fi, připouští ale, že pro děti není.

Dobrý dojem má i Todd McCarthy z Variety. Ať si člověk myslí o předcházejících dvou dílech cokoli, tento dynamický snímek napravuje většinu problémů a je nejlepším ze série od dílu Impérium vrací úder. Sithové jsou od začátku do konce zábavní a místy i fascinující a za zmínku stojí i některé herecké výkony - hlavně Ian McDiarmid jako hlava říše zla. McGregor působí vyrovnaně a Nathalie Portmanová i Christensen se od Útoku klonů uvolnili natolik, že jsou přijatelní, byť sotva inspirující. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám